Αφίσα και ασκήσεις για τις ρυθμικές αξίες

Αυτές τις μέρες, ξεκινάμε με τους μαθητές μου την εμπέδωση και επανάληψη των ρυθμικών αξιών. Έτσι, σκέφτηκα να δημιουργήσω μια μικρή αφίσα και κάποιες ασκήσεις για να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε καλύτερα όσα μάθαμε. Φυσικά, η αφίσα και οι ασκήσεις λειτουργούν συμπληρωματικά και με άλλες δραστηριότητες. Παρακάτω, προτείνω μια σειρά από δραστηριότητες που χρησιμοποιώ στην τάξη με τους μαθητές μου:

- Δημιουργία και εκτέλεση ρυθμικών μοτίβων ατομικά / σε ομάδες (αυτή η δραστηριότητα μπορεί να γίνει στο τετράδιο, αλλά και με την χρήση λογισμικών όπως το chrome music lab https://musiclab.chromeexperiments.com/Rhythm/)

- Εκτέλεση ρυθμικών αξιών με την χρήση βίντεο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο που ανέβασα σε προηγούμενο post με την μουσική Can - can του Jacques Offenbach.

 https://www.youtube.com/watch?v=qN5-iCacuYg&t=33s

 

- Άλλες δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε στο post  Μαθαίνοντας ρυθμικές αξίες   

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να ασχοληθούμε με το θέμα των ρυθμικών αξιών με τους μαθητές μας. Σίγουρα, όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε, η παρακάτω αφίσα και οι ασκήσεις που την συνοδεύουν θα σας φανούν χρήσιμες.




Καλή διασκέδαση!

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία  στείλτε προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook https://www.facebook.com/Thecreativemusicbox ή στο instagram thecreative_musicbox και τα αρχεία θα σας αποσταλούν δωρεάν για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε!

Αφίσα για ρυθμικές αξίες

Ασκήσεις για ρυθμικές αξίες

0 Σχόλια