Δημιουργώ quiz από την εφαρμογή Edpuzzle!


Οι περισσότεροι γνωρίζουμε αρκετά τεχνολογικά εργαλεία με προοπτικές να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πρόσφατα, άρχισα να πειραματίζομαι με ένα από τα πιο εύχρηστα, κατά την γνώμη μου, εργαλεία, το οποίο είναι το "Edpuzzle". Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείς να δημιουργήσεις διαδραστικά βίντεο, να κόψεις ένα βίντεο σε μικρότερη διάρκεια, να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ήχους και σχόλια, να εισάγεις γραπτές πληροφορίες, αλλά να φτιάξεις και quiz μέσα σε βίντεο.

Η δημιουργία quiz μέσα σε ένα βίντεο, είναι κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα έξυπνο και θέλησα να δοκιμάσω πώς μπορεί να λειτουργήσει στα πλαίσια δραστηριοτήτων ενεργητικής ακρόασης. Στην περίπτωση της τηλεκπαίδευσης φαίνεται ότι το συγκεκριμένο εργαλείο, μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να προσανατολίσουν την σκέψη τους και να μην αφαιρεθούν όση ώρα ακούν ή βλέπουν κάποιο μουσικό απόσπασμα.

Έτσι, σας παρουσιάζω ένα πολύ σύντομο βίντεο - quiz που δημιούργησα, το οποίο προτείνεται για την Έ τάξη του δημοτικού, καθώς μπορεί να συνδυαστεί  με το κεφάλαιο για την ένταση και τους όρους δυναμικής αγωγής. Έτσι, αφού οι μαθητές έχουν διδαχθεί τις νέες έννοιες (πιάνο, φόρτε..) μπορούν να δοκιμάσουν να παίξουν το παρακάτω quiz. 


Έτσι, όχι μόνο παίζουμε, αλλά και μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε μια δραστηριότητα ενεργητικής ακρόασης!




Καλή σας διασκέδαση!

0 Σχόλια