Λάκυ το αδεσποτάκι: ένα έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι

Το μάθημα της μουσικής μπορεί να ενισχύσει τις μουσικές γνώσεις και δεξιότητες των παιδιών ή των ενηλίκων. Όμως, η μουσική διδασκαλία δεν σταματάει απλά στην μεταφορά πληροφοριών. 

Μέσα από την μουσική και τις διάφορες διαθεματικές δραστηριότητες, μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε με τους μαθητές μας για σημαντικά ζητήματα που δεν αφορούν απαραίτητα μόνο την μουσική. 

Έτσι, θα σας πρότεινα να μοιραστείτε με τους μαθητές σας μια πολύ όμορφη ιστορία, ένα παραμύθι που έχει ως στόχο να μας ευαισθητοποιήσει ως προς την συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.


Πιο συγκεκριμένα, ο “Λάκυ το αδεσποτάκι” είναι ένα έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι από τους Χρήστο Κουλαξίζη και Renée Friday. Την εικονογράφηση έχει κάνει ο Παναγιώτης Τσαούσης και η έκδοση έγινε από τις ανεξάρτητες εκδόσεις Γλαρόλυκοι.

Το βιβλίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλως ως προς τη συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στους τετράποδους φίλους μας, μα και την αξία της διάσωσης /  υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

Κυκλοφόρησε πρώτα ως ελεύθερο audio book στο youtube και ακολούθησαν  - επίσης ελεύθερα – το PDF και το APP για Windows και Linux, για μια πιο διαδραστική εμπειρία ανάγνωσης στην οθόνη!

Λίγο αργότερα ακολούθησε και η συνέντευξη του εικονογράφου, επίσης ως PDF, APP και Flipbook.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παράλληλα με το audio book, κυκλοφόρησε κι ένα χιουμοριστικό βιντεάκι με πλάνα από τα γυρίσματα του βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Λάκυ!

Τέλος, στα προφίλ των συγγραφέων στα κοινωνικά δίκτυα θα βρείτε πολλές φωτογραφίες από τον σκυλάκο που τους ενέπνευσε για το εν λόγω παραμύθι.

Πέρα από το πολύ σημαντικό κομμάτι της ευαισθητοποίησης για τα ζώα, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το παραμύθι στο μάθημα της μουσικής, μιλώντας με τους μαθητές σας για το πώς μπορούμε να γράψουμε ένα έμμετρο παραμύθι ή τους δικούς μας στίχους και να επιχειρήσετε να γράψετε κι εσείς κάτι δικό σας. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και ξεκινήστε!

Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!

 

 

0 Σχόλια