Ο ήχος κι εμείς




Αγαπημένοι συνάδελφοι, ευκαιρία για μια επανάληψη στο κεφάλαιο του ήχου ή για διδασκαλία σε περίπτωση που οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο.  Το μάθημα αυτό προτείνεται για την τάξη της έκτης δημοτικού, καθώς αποτελεί ύλη από το βιβλίο μουσικής της συγκεκριμένης τάξης. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να διδαχθεί και στην πέμπτη δημοτικού σε συνδυασμό με το κεφάλαιο του ήχου από το βιβλίο της φυσικής. Το κεφάλαιο αυτό προσφέρεται για διαθεματική διδασκαλία.


Παρακάτω, παρατίθεται ένα powerpoint που δημιούργησα με βασικά στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του ήχου και προτεινόμενες εφαρμογές σχετικές με το κεφάλαιο (Εμμέλεια, δραστηριότητες από το φωτόδεντρο)

https://www.scribd.com/presentation/484403105/%CE%9F-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%A3%CE%A4-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5?secret_password=Cll2Of04dLRHu84S16ti#from_embed

Στη συνέχεια οι μαθητές μπορούν να κάνουν ένα quiz για να δούν τί έμαθαν!

https://quizizz.com/admin/quiz/5fb10945d9aa54001beffbf7/%CE%BF-%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82

Το συγκεκριμένο quiz δημιουργήθηκε μέσω της πλατφόρμας Quizizz, η οποία παρέχει στους μαθητές την δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο, παράλληλα με τους συμμαθητές τους. Το μόνο που χρειάζεται από τον δάσκαλο είναι να κάνει εγγραφή δίνοντας ένα e-mail και στην συνέχεια να στείλει τον σύνδεσμο στους μαθητές. Στην συνέχεια, οι μαθητές μπαίνουν στο Quizizz.Join και πατάνε το pin που τους δίνει ο εκπαιδευτικός για να ξεκινήσουν να απαντάνε στο quiz. Είναι αρκετά εύχρηστο και διασκεδαστικό για τους μαθητές. Μια δοκιμή αρκεί να σας πείσει!

Αν παρόλα αυτά, θέλετε κάτι πιο απλό, που να μπορεί να λειτουργήσει και στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση, μπορείτε να στείλετε στους μαθητές τον σύνδεσμο από το παρακάτω quiz το οποίο δημιουργήθηκε μέσω της πλατφόρμας Quiz Maker. Το quiz είναι το ίδιο απλά δημιουργήθηκε με διαφορετική εφαρμογή.

https://www.quiz-maker.com/QGZ05W95F?fbclid=IwAR0MyJuqrKCj_CIYdpJtyla-LanpU8naTbVra96arIou0HmXfngb8JihNow#

Ανάλογα με τις συνθήκες και τους σκοπούς της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο δάσκαλος μπορεί να επιλέξει όποιο quiz επιθυμεί.


Καλή διασκέδαση!

0 Σχόλια