Χιονορυθμοί - κάρτες για ρυθμικά παιχνίδια

Κάθε φορά που κάνει κρύο και αρχίζει να χιονίζει, παίζουμε με τους μαθητές μου τους χιονορυθμούς! Αυτό το παιχνίδι δεν είναι τίποτα άλλο, από επανάληψη και εμπέδωση των ρυθμικών αξιών του τετάρτου και του ογδόου. Τραγουδάμε και παίζουμε με ηχηρές κινήσεις ή με άλλα κρουστά μουσικά όργανα, τις ρυθμικές φράσεις που εμφανίζονται στις κάρτες που θα βρείτε παρακάτω. Το συγκεκριμένο παιχνίδι προέκυψε μέσα από ένα βίντεο που είχα ετοιμάσει για το κανάλι μου στο youtube.

Σε αυτόν τον σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε το παλιό άρθρο http://creativemusicbox.blogspot.com/2022/01/blog-post_22.html και εδώ μπορείτε να βρείτε το βίντεο Ρυθμικές αξίες - Τραγουδάμε ρυθμούς του χειμώνα. Μην ξεχάσετε να δείτε το βίντεο, το οποίο έχει και ένα bonus παιχνίδι!

Παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε με τις συγκεκριμένες κάρτες:

  • Κάθε μαθητής διαλέγει μια κάρτα και λέει τον ρυθμό με παλαμάκια ή με κάποιο κρουστό μουσικό όργανο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να γίνει και σε ομάδες.
  • Ο εκπαιδευτικός παίζει έναν ρυθμό με παλαμάκια και δείχνει δύο από τις κάρτες στα παιδιά, ζητώντας τους να βρουν την σωστή.
  • Ο εκπαιδευτικός παίζει έναν ρυθμό με παλαμάκια και τα παιδιά πρέπει να καταγράψουν τον ρυθμό.

Είναι πολλές οι ιδέες που μπορείτε να σκεφτείτε. Εμείς κάθε φορά, παίζουμε και ένα καινούριο παιχνίδι με αυτές τις κάρτες!

Παρακάτω θα βρείτε τις κάρτες με τους ρυθμούς, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν για να παίξετε κι εσείς ρυθμικά παιχνίδια! 


Χιονορυθμοί - Δωρεάν Κάρτες

0 Σχόλια