Μελοποιημένη ποίηση

Η παγκόσμια μέρα Ποίησης, που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου, αποτέλεσε έμπνευση για το παρακάτω αφιέρωμα. Πόσα τραγούδια γνωρίζουμε και τραγουδάμε, αλλά ίσως, δεν γνωρίζουμε ότι πριν γίνουν τραγούδια ήταν ποιήματα.

Άλλοι ποιητές, αφιερώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στην δημιουργία στίχων που στην συνέχεια, θα γίνονταν τραγούδια, ενώ άλλοι συνεργάστηκαν με σπουδαίους συνθέτες, οι οποίοι μελοποίησαν τους στίχους τους. 

Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Μαρκόπουλος και άλλοι σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, συναντήθηκαν με τους σπουδαιότερους Έλληνες και ξένους ποιητές σε ένα μουσικό σταυροδρόμι. Οδυσσέας Ελύτης, Τάσος Λειβαδίτης, Γιάννης Ρίτσος και πολλοί ακόμη ποιητές που θα θυμηθούμε ή θα γνωρίσουμε στο αφιέρωμα αυτό.

 Η ποίηση και η μουσική ενώθηκαν και έγιναν Μελοποιημένη Ποίηση.

Εσύ γνωρίζεις τον παρακάτω εικονιζόμενο Έλληνα ποιητή; Για αυτόν αλλά και για άλλους σπουδαίους ποιητές, θα βρεις πληροφορίες στο παρακάτω αφιέρωμα. Απόλαυσε μερικά από τα πιο ενδεικτικά τραγούδια Μελοποιημένης Ποίησης και τραγούδησε κι εσύ αγαπημένους στίχους από αγαπημένους δημιουργούς.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις το αφιέρωμα για την Μελοποιημένη Ποίηση και ένα quiz για να δεις τί ξέρεις και πόσα έμαθες!

https://read.bookcreator.com/l1jy9HD148Yj04NJA79f7r5tM5J3/zo8CdygWRKuDHRrpoO5ORg


 Καλή διασκέδαση!

0 Σχόλια