Μίκης Θεοδωράκης

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αποτελεί μία σημαντική φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας. Διεθνώς αναγνωρισμένος για την μουσική, αλλά και την πολιτική του δράση, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο μάθημα της Μουσικής. Είναι τόσα αυτά που μπορούμε να συζητήσουμε με τους μαθητές μας, με αφορμή τον Μίκη Θεοδωράκη. 

Έτσι, δημιούργησα το παρακάτω βιβλίο, το οποίο αποτελεί ένα αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Στιγμές από την ζωή του, καλλιτεχνικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, καθώς και ένα πλούσιο μουσικό έργο. Θα διαβάσετε τα σημαντικότερα βιογραφικά στοιχεία για τον Μίκη Θεοδωράκη, θα γνωρίσετε πολιτικά γεγονότα στα οποία αναμείχθηκε έντονα και θα ακούσετε ένα μεγάλο μέρος των μουσικών του έργων, με επίκεντρο την μελοποιημένη ποίηση. Το βιβλίο, περιέχει και δραστηριότητες που προτείνονται για παιδιά Δημοτικού ή Γυμνασίου, ενώ περιλαμβάνονται και δύο quiz σχετικά με την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.





https://read.bookcreator.com/l1jy9HD148Yj04NJA79f7r5tM5J3/dIzbopT9Q9OgHij0CWl_Gw

 

Αιώνιος, παγκόσμιος, διαχρονικός, ο Μίκης Θεοδωράκης έχει πολλά να μας πει και να μας μάθει σε σχέση με την μουσική, αλλά και σε σχέση με την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

 

Καλή ανάγνωση!

0 Σχόλια