Επιτραπέζιο παιχνίδι για τις ρυθμικές αξίες

Στο μάθημα του μουσικού οργάνου ή της μουσικής θεωρίας, είναι πάντα επίκαιρη η εκμάθηση ή η εμπέδωση των βασικών ρυθμικών αξιών. 

Πρόσφατα, ανακάλυψα ένα από τα πιο "νόστιμα" επιτραπέζια μουσικής με τίτλο "Μουσικός Pizzaiolo", στο οποίο οι μικροί μουσικοί μετατρέπονται σε σεφ που φτιάχνουν χάρτινες πίτσες με ρυθμικές αξίες.

 


 

Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι σε μορφή χειροτεχνίας και έχει σχεδιαστεί με σκοπό οι μαθητές να μάθουν τις ρυθμικές αξίες, τα μουσικά ισοδύναμα και την μαθηματική σχέση αυτών, με έναν εύκολο, διασκεδαστικό και ενθαρρυντικό τρόπο.

Αποτελείται από ένα σετ 5 χαρτονιών, όπου στο καθένα εμφανίζεται η πίτσα με την αντίστοιχη ρυθμική αξία. Επίσης, περιέχει δύο χάρτινα "πιάτα" , ένα χάρτινο ζάρι, τους κανόνες και προτάσεις αξιοποίησης του παιχνιδιού.

Το μοναδικό σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι οι μαθητές δημιουργούν μόνοι τους συνδυασμούς με κομμάτια πίτσας που αντιστοιχούν σε ίδιες ή σε διαφορετικές ρυθμικές αξίες!

Πρόκειται για ένα πολύ προσεγμένο επιτραπέζιο παιχνίδι, που τα παιδιά βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό και η μάθηση μετατρέπεται σε παιχνίδι!

Δημιουργός του Μουσικού Pizzaiolo είναι η Ειρήνη Παρασκευοπούλου, γνωστή ως Maestra Renée στη μουσική/διδακτική κοινότητα και ως Renée Friday από το φιλοζωικό παραμύθι "Λάκυ το αδεσποτάκι”. Το παιχνίδι είναι κατάλληλο για ηλικίες 5 έως 12 ετών.

Η ίδια η δημιουργός του παιχνιδιού προτείνει διάφορους τρόπους αξιοποίησης του παιχνιδιού. Δείτε τους στην παρακάτω εικόνα:

 


Bonus πληροφορία: Εγώ αγαπώ ιδιαίτερα τις δραστηριότητες 3,4,5! Δοκιμάστε κι εσείς στα μαθήματά σας τις δραστηριότητες που επιθυμείτε!



0 Σχόλια